In het ziekenhuis bevallen

Er bestaan twee soorten ziekenhuisbevallingen: klinisch en poliklinisch. De eerste is met een medische reden, de tweede is vooral omdat jij dat het prettigst vindt.

Poliklinisch bevallen

Wij werken vooral samen met het Beatrix Ziekenhuis in Gorinchem en het St. Antonius Geboortezorg, Utrecht en Nieuwegein, vanwege de afstand tot deze ziekenhuizen en onze bereikbaarheid. Beide ziekenhuizen hebben een mooie afdeling verloskunde met prima faciliteiten. De gynaecoloog is gemakkelijk te bereiken en wij kunnen er prettig mee samenwerken. Mocht je voorkeur uitgaan naar een ander ziekenhuis, bespreek dit dan vooraf met ons.

Als het goed gaat met jou en de baby, dan mag je een paar uur na na de bevalling weer naar huis. Beval je wat later op de avond, dan mag je ook de nacht in het ziekenhuis blijven en ga je pas de volgende ochtend naar huis.

Klinisch bevallen

Soms moet je om een medische reden in het ziekenhuis bevallen. Bijvoorbeeld als jij of je kind een verhoogd risico hebben op complicaties. Of als je bij een vorige bevalling problemen hebt gehad. In dat geval dragen wij – afhankelijk van de reden –  de zorg over aan een verloskundige uit het ziekenhuis of aan de gynaecoloog die je bevalling begeleidt. Uiteraard bespreken we dit vooraf uitgebreid.

Mocht je bevallen met een keizersnede, dan gebeurt dat uiteraard ook in het ziekenhuis. Je blijft dan ook langer in het ziekenhuis om te herstellen van deze operatie. Natuurlijk komen we dan wel langs om te kijken hoe het met jou en je kindje gaat.