Praktijk Verloskundigen Leerdam

Wij zijn een professionele praktijk waar iedereen welkom is en staan voor betrokken zorg op maat, omdat iedere vrouw weer anders is. We zijn de verloskundigen voor de plaatsen Leerdam, Oosterwijk, Kedichem, Leerbroek, Heukelum, Nieuwland, Schoonrewoerd, Asperen, Herwijnen en Hellouw. In overleg begeleiden we ook zwangerschappen en bevallingen in andere plaatsen in de regio.

Wij werken in onze praktijk met drie verloskundigen: Nannie van IperenArma Kaan-van Arendonk en Herma van der Kamp-Nijhof. Tijdens de zwangerschap ontmoet je ons alledrie op verschillende spreekuren. De verloskundige die op het moment van jouw bevalling dienst heeft, zal je begeleiden. Alledrie zijn we ingeschreven in het Kwaliteitsregister van Verloskundigen.

Telefonisch spreekuur

Voor het maken van afspraken of het stellen van vragen kun je bellen van maandag t/m donderdag tussen 13:00 en 14:00 uur. De dienstdoende verloskundige is dan op de praktijk aanwezig om vragen te beantwoorden of nieuwe afspraken te maken. Als de verloskundige een bevalling begeleidt, is ze vanzelfsprekend niet aanwezig. Je kunt dan het best op een andere dag terug te bellen. Mocht de vraag dringend zijn en zeker niet kunnen wachten, dan kun je de dienstdoende verloskundige ook mobiel bereiken. Natuurlijk mag je ook altijd bellen als je ongerust bent of een afspraak maken voor een extra controle.

24 uur bereikbaar

Voor bevallingen, dringende vragen of ongerustheid kun je ons 24-uur per dag bellen.
Via het centrale nummer 0345-612143 hoor je het mobiele nummer van de dienstdoende verloskundige. Als zij niet in staat is direct de telefoon te beantwoorden, word je binnen vijf minuten teruggebeld (tenzij je een afgeschermd nummer hebt). Krijg je ons niet te pakken, na herhaald bellen, neem dan contact op met het Beatrix Ziekenhuis in Gorinchem 0183-644444.

Spreekuur

De spreekuur-dagen zijn momenteel op dinsdag, woensdag en donderdag van 8:00 tot en met 17:00. Er is iedere week ook een avondspreekuur. Tijdens de vakanties is er soms ook op andere dagen spreekuur of een avondspreekuur. Mocht het voor jou moeilijk zijn om een afspraak te maken op deze dagen, dan plannen we in overleg met jou een ander moment in. Ook hebben we spreekuur in Herwijnen, in het gezondheidscentrum aan de Zworrelstraat.

Waarneming

Wij proberen zo veel mogelijk je bevalling zelf te begeleiden. In de vakanties worden er echter ook diensten overgenomen door een waarneemster. Onze vaste waarneemsters zijn Netty Pippel van Baalen en Esther Vollmuller. Als zij dienst hebben, hoor je dit via de telefoon op de praktijk.

Studenten

Wij begeleiden een aantal weken per jaar studenten verloskunde vanuit de opleiding in Rotterdam. Je kunt de studenten tegenkomen tijdens de zwangerschapscontroles, de bevalling en het kraambed.

Tijdens de eerstejaars stages kijken de studenten vooral mee met ons tijdens al onze werkzaamheden om zo een duidelijke beeld te kunnen vormen over wat de verloskunde is. De vierdejaars daarentegen zijn zeer zelfstandig. Ze werken aan hun laatste stage en moeten daarom zelfstandig bevallingen begeleiden en spreekuren draaien. Ze werken daarbij onder onze supervisie en wij zijn altijd aanwezig.

Als je bezwaar hebt tegen het aanwezig zijn en/of begeleid worden door de studenten, kun je dit kenbaar maken tijdens het spreekuur.

Klachtenregeling

Indien je klachten hebt over de verloskundige hulp van of over de bejegening door de verloskundige, dan is het aan te raden eerst met de verloskundige zelf daarover te praten. Vaak geeft een gesprek al veel duidelijkheid. Als een gesprek onverhoopt niet mogelijk is of als een gesprek het probleem niet oplost, bestaat de mogelijkheid een klacht voor te leggen, in eerste instantie, bij je eigen zorgaanbieder zelf of met behulp van een klachtenfunctionaris. Ben je niet tevreden over deze afhandeling dan kan je jouw klacht voorleggen aan een geschilleninstantie. Door de komst van de Wkkgz is de standaard klachtenregeling sinds 2016 gewijzigd. Meer informatie vind je daarom hier